Dé Gust events

Activiteitenkalender 2023

Dé Gust ervaarde de 120 dagen van Sodom in het Théatre Royale te Brussel.

Dé Gust was twee dagen op ontdekking op SITS 2023 in Brussel. Enkele Highlights van wat we hebben geproefd.

Dé Gust bezocht op zondag 22 oktober Belgian Beer World in het gerestaureerde beursgebouw in hartje Brussel. Een zeer leerrijke ervaring en een aanrader voor gezinnen met kinderen. Het museum biedt een zeer goede basis uitleg over de Belgische biergeschiedenis en -productie zonder te ver in detail te treden, maar vaak verdergaand dan de algemene kennis van de gemiddelde bierliefhebber. De nieuwe dakbar biedt een fantastisch zicht op de Grote Markt en omgeving.

Op zondag 3 september ging Dé Gust in Brussel op zoek naar Belgisch gerstenat en vond dit op de Grote Markt tijdens het Belgian Beer Weekend. Uiteraard werd er veel geproefd, maar de hoogtepunten waren toch wel de inhoudelijke gesprekken met niemand minder dan Karel Boon van Brouwerij Boon en Bart Cuypers van Brouwerij Het Nest. Het Nest heeft meegewerkt aan de derde editie van Whisky à la Belge, waarbij Single Malt Scotch wordt een extra rijping ondergaat op Belgisch biervaten. Het beste van de stook- en brouwwereld in één lekker product.

Met dé Gust naar een Masterclass Belgische Gouden Carolus Whisky

2013….. de eerste fles Gouden Carolus Single Malt wordt gebotteld en verkocht. Tien jaar later en heel wat mooie whisky’s later zijn ze nog steeds heel trots op hun Belgische whisky.

Op zondag 21 mei 2023 om 15u30 volgt dé Gust met zijn aanhangers een masterclass met stoker Bela van enkele van de specialere Belgische whisky’s.

Waar? Brouwerij Het Anker, Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen. We verwachten je in de officierszaal.

Prijs? €28 per persoon

Stuur ons een bericht om je in te schrijven ([email protected]). Een betaalverzoek wordt u toegestuurd zodra we bevestiging van uw inschrijving hebben (beperkt aantal plaatsen).

Inbegrepen?

  • Degustatie onder begeleiding van de stoker Bela
  • 5 Gouden Carolus whisky’s (5x 2cl): Palomino,  Imperial Malt Whisky, Blaasveld Broek, Anniversary edition 2018 Victor, Anniversary edition 2019 Esmeralda
  • Een Gouden Carolus whiskyglas als aandenken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *